Doorbraak voor IJzeren Rijn over nieuw tracé?

Ook Eddy Bruyninckx, ceo van het havenbedrijf van Antwerpen, pleit voor het nieuwe tracé van de spoorlijn naar Duitsland, als dat de besluitvorming over de IJzeren Rijn kan versnellen.

Tijdens Het Havendebat’, dinsdag georganiseerd door Nieuwsblad Transport, zei Eddy Bruyninckx dat hij voorstander is van een snelle oplossing voor het dossier van de IJzeren Rijn.

Hij wil dat de drie betrokken partijen (Nederland, België en Noordrijn-Westfalen) snel weer aan tafel gaan zitten en ziet – als oplossing om uit de impasse te komen – het nieuwe tracé voor de IJzeren Rijn wel zitten, op voorwaarde dat de drie partners het over de financiering eens geraken. De verdeling van de kost zou volgens Bruyninckx identiek moeten blijven aan de afspraken hierover voor het historisch tracé.

Bruyninckx reageerde op de uitspraak van ceo Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam dat hij niet tegen de IJzeren Rijn is, tenminste als die niet over het historisch tracé loopt. Hij is voorstander van een tracé langs de A52.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Doorbraak voor IJzeren Rijn over nieuw tracé? | NT

Doorbraak voor IJzeren Rijn over nieuw tracé?

Ook Eddy Bruyninckx, ceo van het havenbedrijf van Antwerpen, pleit voor het nieuwe tracé van de spoorlijn naar Duitsland, als dat de besluitvorming over de IJzeren Rijn kan versnellen.

Tijdens Het Havendebat’, dinsdag georganiseerd door Nieuwsblad Transport, zei Eddy Bruyninckx dat hij voorstander is van een snelle oplossing voor het dossier van de IJzeren Rijn.

Hij wil dat de drie betrokken partijen (Nederland, België en Noordrijn-Westfalen) snel weer aan tafel gaan zitten en ziet – als oplossing om uit de impasse te komen – het nieuwe tracé voor de IJzeren Rijn wel zitten, op voorwaarde dat de drie partners het over de financiering eens geraken. De verdeling van de kost zou volgens Bruyninckx identiek moeten blijven aan de afspraken hierover voor het historisch tracé.

Bruyninckx reageerde op de uitspraak van ceo Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam dat hij niet tegen de IJzeren Rijn is, tenminste als die niet over het historisch tracé loopt. Hij is voorstander van een tracé langs de A52.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement