Dat ligt aan de A15 tegenover de voormalige Home Terminal van ECT, nu het hart van de Rotterdamse shortseasector. Het Distripark is inmiddels grotendeels in handen van logistiek vastgoedontwikkelaar, die het dan ook heeft omgedoopt in Prologis Park Eemhaven. De groep beschikt er over tien panden.

Bezorgkosten

Picnic is bekend van de smalle rood-witte elektrische karretjes die langs vaste routes de boodschappen gratis thuis bezorgen. Picnic financiert de bezorgkosten uit de besparing, die het ontbreken van een winkelketen oplevert. Volgens mede-oprichter Michiel Muller gaat ongeveer een kwart van de omzet van grootgrutters als AH en Jumbo daar aan op.

Het drie jaar geleden opgericht bedrijf zegt nu 190.000 vaste klanten in Nederland en 10.000 in Duitsland te hebben. Daarnaast zouden er 75.000 potentiële klanten op de wachtlijst staan, waaronder alleen al 15.000 in Amsterdam. Het bedrijf richt zich alleen op grote plaatsen, waarvan er inmiddels 66 bediend worden. Het distributiecentrum ten zuiden van Rotterdam is het vijfde in zijn soort.