De Westerscheldetunnel verbindt Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen en is een belangrijke verkeersader voor personen- en vrachtverkeer. Sinds het begin van deze eeuw wordt hier tol geheven. Daar mag wat de onderzoekers betreft verandering in komen.

In het rapport ‘Tolweg of tol weg?’ noemen zij de heffing onrechtvaardig. Er is namelijk geen alternatief voor de tunnel. Bovendien is het een rem op de economische groei. Door afschaffing van de tol neemt het aantal passages naar verwachting jaarlijks met twee miljoen toe.

Ook voelen inwoners van Zeeuws-Vlaanderen zich afgesneden van de rest van het land. Verdwijning van de heffing zou dat gevoel minder sterk maken, omdat reizen naar andere delen van Zeeland goedkoper wordt. Of de tol ook daadwerkelijk verdwijnt, is nog niet bekend. Wat de politiek met het rapport gaat doen, moet in de komende tijd duidelijk worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement