Oprichter waterstoftruckbouwer Nikola veroordeeld voor fraude

Misleiding

De oprichter van de Amerikaanse producent van waterstofvrachtwagens Nikola is veroordeeld wegens fraude. Trevor Milton werd schuldig bevonden aan het misleiden van investeerders. Hij beloofde producten die er nooit kwamen en overdreef in interviews en podcasts de eigen productiecapaciteit van Nikola. Daarmee werden potentiële investeerders op het verkeerde been gezet. Miltons straf is nog niet bepaald, maar hij kan mogelijk jarenlang de gevangenis in gaan.

Trevor_Milton, Nikola
Foto: Wikimedia

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Oprichter waterstoftruckbouwer Nikola veroordeeld voor fraude | NT

Oprichter waterstoftruckbouwer Nikola veroordeeld voor fraude

Misleiding

De oprichter van de Amerikaanse producent van waterstofvrachtwagens Nikola is veroordeeld wegens fraude. Trevor Milton werd schuldig bevonden aan het misleiden van investeerders. Hij beloofde producten die er nooit kwamen en overdreef in interviews en podcasts de eigen productiecapaciteit van Nikola. Daarmee werden potentiële investeerders op het verkeerde been gezet. Miltons straf is nog niet bepaald, maar hij kan mogelijk jarenlang de gevangenis in gaan.

Trevor_Milton, Nikola
Foto: Wikimedia

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen