Schultz steunt overkoepelende milieuvergunning voor Rotterdam

Havens

Minister Schultz van Infrastructuur staat positief tegenover een voorstel van het Havenbedrijf Rotterdam om op proef een koepelvergunning voor de hele haven of een deel daarvan af te geven.

Het Havenbedrijf van Rotterdam ijvert al enkele jaren voor zo’n koepelvergunning, omdat elke procedure voor een bedrijfsvestiging een tijdrovende en kostelijke zaak is.

Het idee is om te beoordelen of de overlast (geluid, emissies) van een bedrijf dat zich in de haven wil vestigen binnen de grenzen van de koepelvergunning valt, zodat individuele bedrijven het hele vergunningstraject niet nogmaals moeten afwerken. ‘Dat betekent dat je straks misschien al binnen een half jaar een eerste paal voor een nieuw project kan slaan’, zei Smits.

Volgens topman Hans Smits van het Havenbedrijf kan zo’n koepelvergunning het bedrijfsleven in het havengebied jaarlijks tientallen miljoenen besparen. Hij kan alvast rekenen op de steun van minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (foto).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Schultz steunt overkoepelende milieuvergunning voor Rotterdam | NT

Schultz steunt overkoepelende milieuvergunning voor Rotterdam

Havens

Minister Schultz van Infrastructuur staat positief tegenover een voorstel van het Havenbedrijf Rotterdam om op proef een koepelvergunning voor de hele haven of een deel daarvan af te geven.

Het Havenbedrijf van Rotterdam ijvert al enkele jaren voor zo’n koepelvergunning, omdat elke procedure voor een bedrijfsvestiging een tijdrovende en kostelijke zaak is.

Het idee is om te beoordelen of de overlast (geluid, emissies) van een bedrijf dat zich in de haven wil vestigen binnen de grenzen van de koepelvergunning valt, zodat individuele bedrijven het hele vergunningstraject niet nogmaals moeten afwerken. ‘Dat betekent dat je straks misschien al binnen een half jaar een eerste paal voor een nieuw project kan slaan’, zei Smits.

Volgens topman Hans Smits van het Havenbedrijf kan zo’n koepelvergunning het bedrijfsleven in het havengebied jaarlijks tientallen miljoenen besparen. Hij kan alvast rekenen op de steun van minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (foto).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement