NT TV: dit zijn de struikelblokken voor de binnenvaart

Video-interview

De binnenvaart moet drastisch op de schop en wel zo snel mogelijk. Dat stelt Antoon van Coillie van het maritieme innovatiebedrijf Zulu Associates. Hij pleit in deze aflevering van NT TV onder meer voor de inzet van kleinere, meer wendbare schepen die autonoom varen. De huidige vloot is volgens hem hopeloos verouderd en is er onvoldoende nieuwe aanwas om de schepen te bemannen. Daarbij wordt het moreel onhoudbaar voor ondernemingen om de winst centraal te blijven stellen in plaats van duurzaam vervoer.

NT TV: dit zijn de struikelblokken voor de binnenvaart | NT

NT TV: dit zijn de struikelblokken voor de binnenvaart

Video-interview

De binnenvaart moet drastisch op de schop en wel zo snel mogelijk. Dat stelt Antoon van Coillie van het maritieme innovatiebedrijf Zulu Associates. Hij pleit in deze aflevering van NT TV onder meer voor de inzet van kleinere, meer wendbare schepen die autonoom varen. De huidige vloot is volgens hem hopeloos verouderd en is er onvoldoende nieuwe aanwas om de schepen te bemannen. Daarbij wordt het moreel onhoudbaar voor ondernemingen om de winst centraal te blijven stellen in plaats van duurzaam vervoer.