Sigaar uit eigen doos door de neus geboord door kosten trucktol

Commentaar

De invoering van de vrachtwagenheffing kan 200 miljoen euro goedkoper én met minder risico’s. Voorwaarde daarvoor is dat het kabinet het idee loslaat dat grote delen van het stelsel door de overheid zelf vanaf nul moeten worden ontwikkeld. De conclusies uit de second opinion door PricewaterhouseCoopers (PwC) bevestigden deze week wat iedereen eigenlijk al wist: de trucktol wordt onnodig duur en dat zal transportbedrijven honderden miljoenen kosten. Elke euro extra gaat immers direct ten koste van de beloofde terugsluis naar de transport­sector.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Sigaar uit eigen doos door de neus geboord door kosten trucktol | NT

Sigaar uit eigen doos door de neus geboord door kosten trucktol

Commentaar

De invoering van de vrachtwagenheffing kan 200 miljoen euro goedkoper én met minder risico’s. Voorwaarde daarvoor is dat het kabinet het idee loslaat dat grote delen van het stelsel door de overheid zelf vanaf nul moeten worden ontwikkeld. De conclusies uit de second opinion door PricewaterhouseCoopers (PwC) bevestigden deze week wat iedereen eigenlijk al wist: de trucktol wordt onnodig duur en dat zal transportbedrijven honderden miljoenen kosten. Elke euro extra gaat immers direct ten koste van de beloofde terugsluis naar de transport­sector.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu