Van Veldhoven begint per 1 september aan haar nieuwe functie. Ze wordt vice-president/directeur Europa voor het World Resources Institute. Er wordt een opvolger voor haar gezocht binnen D66. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt de taken van Van Veldhoven voorlopig over.

Van Veldhoven is demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte III sinds oktober 2017, met uitzondering van een kortstondig ministerschap tussen november 2019 en april 2020. Ze nam toen een deel van de taken van Kajsa Ollongren over, die wegens ziekte afwezig was, als minister voor Milieu en Wonen. Eerder was ze lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (2010-2017).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding