‘Als deze beperkingen langer gaan duren dan de aangekondigde drie weken, dan is extra steun voor ondernemers nodig’, zegt VVD’er Thierry Aartsen. ‘In dat geval moet de loonsteun terugkomen en uitstel van belasting weer mogelijk worden.’

‘We moeten ondernemers helpen’, zegt D66-Kamerlid Romke de Jong. ‘Anders gaan gezonde bedrijven die worden getroffen door coronamaatregelen kapot. Dat is niet eerlijk.’ Ook hij bepleit uitstel van belastingen. Volgens de D66’er kan je ‘niet van ondernemers verwachten dat ze belasting terug gaan betalen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe steun moeten aanvragen’.

Het kabinet heeft eerder al gezegd dat de loonsubsidie een mogelijkheid is als de ‘milde lockdown’ langer duurt. ‘Mocht het tegenvallen, mocht het toch langer duren dan drie weken, dan hebben we in onze achterzak onze instrumenten, waaronder de NOW’, zei minister Stef Blok (Economische Zaken) op de dag dat het kabinet de steunregelingen bekendmaakte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement