60.000 ondernemers met corona-betaalachterstanden bij fiscus

tot 1 april 2024 'coulant'

Een “grote groep” van 60.000 ondernemers met een belastingschuld uit de coronacrisis heeft betaalachterstanden bij de Belastingdienst. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft demissionair staatssecretaris Marnix van Rij dat deze groep gezamenlijk een openstaande schuld van 4,1 miljard euro heeft. Bijna een kwart van alle bedrijven met een coronaschuld heeft een achterstand.

Foto: Sirozy / Shutterstock.com

In augustus hadden nog meer bedrijven betalingsachterstanden: toen ging het om meer dan 90.000. Inmiddels zijn ook betalingsregelingen ingetrokken. Van de 60.000 bedrijven die termijnen hebben gemist, valt bijna driekwart (een kleine 43.000) in de categorie kleine bedrijven.

Zo’n 27.000 bedrijven lossen niet alleen te laat hun coronaschulden af maar hebben ook betaalachterstanden die na de coronacrisis zijn ontstaan. Dat is een reden om de betalingsregeling in te trekken. De Belastingdienst stelt zich zeker tot 1 april 2024 nog coulant op. Daardoor staat de fiscus niet meer vooraan ten opzichte van andere schuldeisers, en gaat de Belastingdienst eerder akkoord met verzoeken om de schulden kwijt te schelden.

60.000 ondernemers met corona-betaalachterstanden bij fiscus | NT

60.000 ondernemers met corona-betaalachterstanden bij fiscus

tot 1 april 2024 'coulant'

Een “grote groep” van 60.000 ondernemers met een belastingschuld uit de coronacrisis heeft betaalachterstanden bij de Belastingdienst. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft demissionair staatssecretaris Marnix van Rij dat deze groep gezamenlijk een openstaande schuld van 4,1 miljard euro heeft. Bijna een kwart van alle bedrijven met een coronaschuld heeft een achterstand.

Foto: Sirozy / Shutterstock.com

In augustus hadden nog meer bedrijven betalingsachterstanden: toen ging het om meer dan 90.000. Inmiddels zijn ook betalingsregelingen ingetrokken. Van de 60.000 bedrijven die termijnen hebben gemist, valt bijna driekwart (een kleine 43.000) in de categorie kleine bedrijven.

Zo’n 27.000 bedrijven lossen niet alleen te laat hun coronaschulden af maar hebben ook betaalachterstanden die na de coronacrisis zijn ontstaan. Dat is een reden om de betalingsregeling in te trekken. De Belastingdienst stelt zich zeker tot 1 april 2024 nog coulant op. Daardoor staat de fiscus niet meer vooraan ten opzichte van andere schuldeisers, en gaat de Belastingdienst eerder akkoord met verzoeken om de schulden kwijt te schelden.