Met die stap versterkt de 26 hectare grote terminal aan de Churchillhaven zijn positie in de markt voor projectlading en de behandeling van grote en zware lading, zeggen de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Dat vermeldt niet het groot het belang van de Oostenrijks-Duitse combinatie in de terminal is of welke investering daarmee is gemoeid.

Ze kondigen wél nieuwe investeringen aan in het bedrijf, dat bestaat uit de entiteiten PSA Breakbulk NV en Coil Terminal NV. PSA breidde de overslagcapaciteit voor staalrollen vorig jaar nog uit met de aankoop van vijf mobiele Liebherr-kranen, die tot dan toe werden geleased, en speciale grijparmen voor de zogenoemde steel coils.

Zwaar transport

Directeur Jan Van Mossevelde van PSA Antwerp omschrijft Felbermayr, dat ook in de internationale bouwsector actief is, als ‘toonaangevende Europese specialist in zwaar transport’. Hij kondigt aan dat het bedrijf een opslagzone gaat inrichten voor zware stukken ten behoeve van de chemische en petrochemische sector. Verder wordt gewerkt aan het project Cargo Ecosystem, dat de sector een nieuwe impuls moet geven.

PSA Breakbulk werkt in de open lucht volledig met mobiele kranen met hijsvermogens variërend van 25 tot 144 ton. Daarnaast beschikt de terminal over 40.000 vierkante meter loodsruimte, die is uitgerust met zogenoemde bovenloopkranen, en een eigen spoorbundel, die vooral wordt gebruikt voor de afhandeling van staaltreinen.

3.000 mensen

PSA, wat staat voor Port of Singapore Authority, exploiteert in Antwerpen verder drie containerterminals, de Noordzee- en Europa Terminal, en de MSC PSA European Terminal (MPET), een joint-venture met een dochter van de Zwitserse rederij. In totaal heeft de groep in Antwerpen zo’n 3.000 mensen in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement