Kerstcadeau van 241 miljoen dollar voor Amerikaanse havens

Build back better

Vijfentwintig Amerikaanse havens hebben een mooi kerstcadeaus gekregen in de vorm van subsidietoezeggingen ter waarde van 241 miljioen dollar uit het programma voor havenontwikkeling van de Maritime Administration (MarAd).

Het geld gaat naar zowel naar zeehavens als binnenhavens en havens aan de Grote Meren. De overheidsdienst heeft bij de toekenning vooral gekeken naar de duurzaamheid van de ingediende projecten en het effect op de werkgelegenheid. Naar negen projecten gaan meer dan vijf miljoen. Dit meldt het vakblad American Shipper.

De aankondiging volgt op een update eerder deze week van de Supply Chain Task Force van president Joe Biden over het verbeteren van de Amerikaanse vrachtverbindigen. Volgens MarAd is het programma een belangrijk onderdeel van Bidens ‘build back better’-plan voor havens, gemeenschappen, de economie en burgers.

Spekkoper Long Beach

Spekkoper is Long Beach aan de Amerikaanse westkust, die ruim 52 miljoen tegemoet kan zien voor zijn Green Gateway, dat gericht is op uitbreiding van de spoorfaciliteiten. Er komt onder meer zo’n drie kilometer spoor op en naar de containerterminals bij. Volgens de havenbeheerder wordt het daardoor mogelijk om treinen met een lengte van ruim drie kilometer te beladen. Het project loopt tot 2033.

Albany in de staat New York kan 29,5 miljoen dollar steun tegemoet zien voor de bouw van een windpark langs Hudson River. De South Brooklyn Marine Terminal 35th in New York zelf krijgt  25 miljoen voor de aanleg van een ligplaats voor de binnenvaart en een nieuwe kraan.

Portsmouth aan de oostkust kan rekenen op twintig miljoen voor de aanleg van de aanleg van een uitvalsbasis voor de aanleg van offshore windparken. Houston aan de Golf van Mexico krijgt ruim achttien miljoen voor de uitbreiding van zijn Bayport Container Terminal met vijftien hectare.

Opslag lege containers

Tacoma in de staat Washington aan de westkust bouwt een nieuw depot voor de opslag van lege containers en trailers en kan daardoor een kleine 16 miljoen uit de MarAd-pot tegemoet zien. Voor Brunswick aan de oostkust zit er bijna vijftien miljoen in het vat voor een vierde ro/ro-ligplaats op de Colonel’s Island Terminal.

San Juan op Puerto Rico, dat onder Amerikaanse soevereiniteit valt, kan tien miljoen spenderen aan herstel van een deel van het beschadigde havengebied, een erfenis uit 2017 van de orkaan Irma. De laatste haven die meer dan vijf miljoen krijgt, is Superior aan de zuidpunt van het Bovenmeer. Die krijgt 8,4 miljoen voor het opknappen van bestaande infrastructuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kerstcadeau van 241 miljoen dollar voor Amerikaanse havens | NT

Kerstcadeau van 241 miljoen dollar voor Amerikaanse havens

Build back better

Vijfentwintig Amerikaanse havens hebben een mooi kerstcadeaus gekregen in de vorm van subsidietoezeggingen ter waarde van 241 miljioen dollar uit het programma voor havenontwikkeling van de Maritime Administration (MarAd).

Het geld gaat naar zowel naar zeehavens als binnenhavens en havens aan de Grote Meren. De overheidsdienst heeft bij de toekenning vooral gekeken naar de duurzaamheid van de ingediende projecten en het effect op de werkgelegenheid. Naar negen projecten gaan meer dan vijf miljoen. Dit meldt het vakblad American Shipper.

De aankondiging volgt op een update eerder deze week van de Supply Chain Task Force van president Joe Biden over het verbeteren van de Amerikaanse vrachtverbindigen. Volgens MarAd is het programma een belangrijk onderdeel van Bidens ‘build back better’-plan voor havens, gemeenschappen, de economie en burgers.

Spekkoper Long Beach

Spekkoper is Long Beach aan de Amerikaanse westkust, die ruim 52 miljoen tegemoet kan zien voor zijn Green Gateway, dat gericht is op uitbreiding van de spoorfaciliteiten. Er komt onder meer zo’n drie kilometer spoor op en naar de containerterminals bij. Volgens de havenbeheerder wordt het daardoor mogelijk om treinen met een lengte van ruim drie kilometer te beladen. Het project loopt tot 2033.

Albany in de staat New York kan 29,5 miljoen dollar steun tegemoet zien voor de bouw van een windpark langs Hudson River. De South Brooklyn Marine Terminal 35th in New York zelf krijgt  25 miljoen voor de aanleg van een ligplaats voor de binnenvaart en een nieuwe kraan.

Portsmouth aan de oostkust kan rekenen op twintig miljoen voor de aanleg van de aanleg van een uitvalsbasis voor de aanleg van offshore windparken. Houston aan de Golf van Mexico krijgt ruim achttien miljoen voor de uitbreiding van zijn Bayport Container Terminal met vijftien hectare.

Opslag lege containers

Tacoma in de staat Washington aan de westkust bouwt een nieuw depot voor de opslag van lege containers en trailers en kan daardoor een kleine 16 miljoen uit de MarAd-pot tegemoet zien. Voor Brunswick aan de oostkust zit er bijna vijftien miljoen in het vat voor een vierde ro/ro-ligplaats op de Colonel’s Island Terminal.

San Juan op Puerto Rico, dat onder Amerikaanse soevereiniteit valt, kan tien miljoen spenderen aan herstel van een deel van het beschadigde havengebied, een erfenis uit 2017 van de orkaan Irma. De laatste haven die meer dan vijf miljoen krijgt, is Superior aan de zuidpunt van het Bovenmeer. Die krijgt 8,4 miljoen voor het opknappen van bestaande infrastructuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement