Overslag Groningen Seaports weer op oude niveau

Jaarcijfers

De goederenoverslag in Groningen Seaports is weer terug op het oude niveau van voor de coronacrisis in 2019, toen er net zoals in 2021 ook dertien miljoen ton werd overgeslagen. De overslag is het afgelopen jaar gestegen met 21% ten opzichte van 2020. In 2020 werd er nog ruim tien miljoen ton overgeslagen.

Mede door de ruim dertien miljoen ton overslag en de 36,5 hectare grond die is uitgegeven aan bedrijven, beleefde Groningen Seaports ‘met een omzet van 54 miljoen euro en een winstprognose van 5,5 miljoen euro een goed jaar’, zo laat het Groningse havenbedrijf weten.

De zeevaart is met 34% gestegen tot 7,7 miljoen ton en de binnenvaart met 7% tot een niveau van 5,6 miljoen ton. Ceo van Groningen Seaports Cas König: ‘De groei van de zeevaartoverslag komt vooral door de hoeveelheden zand die zijn aangevoerd voor onder andere de ontwikkeling van het bedrijventerrein Heveskes. Verder is er ook meer overslag geweest in de Eemshaven. Dit heeft vooral betrekking op de overslag van vaste brandstoffen en biomassa.’

De overslag van chemische producten is daarentegen licht gedaald. Het aantal schepen is gestegen met 12% tot 9185 schepen, aldus het havenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Overslag Groningen Seaports weer op oude niveau | NT

Overslag Groningen Seaports weer op oude niveau

Jaarcijfers

De goederenoverslag in Groningen Seaports is weer terug op het oude niveau van voor de coronacrisis in 2019, toen er net zoals in 2021 ook dertien miljoen ton werd overgeslagen. De overslag is het afgelopen jaar gestegen met 21% ten opzichte van 2020. In 2020 werd er nog ruim tien miljoen ton overgeslagen.

Mede door de ruim dertien miljoen ton overslag en de 36,5 hectare grond die is uitgegeven aan bedrijven, beleefde Groningen Seaports ‘met een omzet van 54 miljoen euro en een winstprognose van 5,5 miljoen euro een goed jaar’, zo laat het Groningse havenbedrijf weten.

De zeevaart is met 34% gestegen tot 7,7 miljoen ton en de binnenvaart met 7% tot een niveau van 5,6 miljoen ton. Ceo van Groningen Seaports Cas König: ‘De groei van de zeevaartoverslag komt vooral door de hoeveelheden zand die zijn aangevoerd voor onder andere de ontwikkeling van het bedrijventerrein Heveskes. Verder is er ook meer overslag geweest in de Eemshaven. Dit heeft vooral betrekking op de overslag van vaste brandstoffen en biomassa.’

De overslag van chemische producten is daarentegen licht gedaald. Het aantal schepen is gestegen met 12% tot 9185 schepen, aldus het havenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement