Het afvalprofiel maakt inzichtelijk welke afvalstromen wel of niet lokaal kan worden verwerkt. ‘Waardevolle informatie voor ons’, zegt James Hallworth, die zich in de haven bezighoudt met de circulaire industrie. ‘Omdat we de missende afvalverwerkers dan actief kunnen benaderen om te zien of zij zich in de haven willen vestigen.’

Uit onderzoek van TUDelft blijkt dat 60% van het afval in de regio Amsterdam duurzamer kan worden gewerkt. Port of Amsterdam wil dat percentage omlaag krijgen.

Zowel de haven als de provincie en de gemeente Amsterdam leveren een financiële bijdrage aan het platform Geofluxus. Hierdoor kunnen bedrijven in de regio een jaar lang gratis gebruikmaken van het online platform.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement