Duitse vakbond: maandag geen grote schepen naar Hamburg

Stakingen

Grote schepen kunnen maandag niet aanmeren in de haven van Hamburg door een landelijke staking in Duitsland. Het beladen van schepen zal vertraging oplopen. Havenarbeiders in Hamburg leggen het werk neer, kondigt vakbond Verdi aan.

Haven van Hamburg
Foto: karnizz / Shutterstock.com

De grote vakbonden Verdi en EVG hebben donderdag aangekondigd dat ze dan een landelijke staking willen houden. De vakbonden eisen een fors hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen meer dan 10 procent loonsverhoging, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 5 procent.

De binnenvaart ligt maandag mogelijk ook stil. Volgens Verdi blijven sluizen op belangrijke vaarverbindingen mogelijk gesloten. Het is nog niet bekend om welke sluizen het gaat. Ook de beheerders van rijkswegen doen misschien mee aan de actie, waardoor tunnels mogelijk deels dicht moeten.

Luchthavens

Vliegtuigen blijven maandag vermoedelijk aan de grond. De laatste tijd zijn er al geregeld stakingen geweest van onder anderen beveiligers en grondpersoneel op Duitse luchthavens waardoor het vliegverkeer ernstig werd ontregeld.

De staking zal waarschijnlijk leiden tot grote problemen in het vervoer in Duitsland. Verdi onderhandelt namens ongeveer 2,5 miljoen werknemers in de publieke sector en EVG doet dat voor circa 230.000 werknemers bij onder meer Deutsche Bahn en busbedrijven.

De haven van Hamburg was deze week ook al beperkt bereikbaar door stakingen bij het loodswezen. Loodsplichtige schepen met een lengte van minimaal 90 meter en een breedte van 13 meter of meer konden daardoor tot vrijdag 6 uur niet aanmeren in de haven.

Duitse vakbond: maandag geen grote schepen naar Hamburg | NT

Duitse vakbond: maandag geen grote schepen naar Hamburg

Stakingen

Grote schepen kunnen maandag niet aanmeren in de haven van Hamburg door een landelijke staking in Duitsland. Het beladen van schepen zal vertraging oplopen. Havenarbeiders in Hamburg leggen het werk neer, kondigt vakbond Verdi aan.

Haven van Hamburg
Foto: karnizz / Shutterstock.com

De grote vakbonden Verdi en EVG hebben donderdag aangekondigd dat ze dan een landelijke staking willen houden. De vakbonden eisen een fors hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen meer dan 10 procent loonsverhoging, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 5 procent.

De binnenvaart ligt maandag mogelijk ook stil. Volgens Verdi blijven sluizen op belangrijke vaarverbindingen mogelijk gesloten. Het is nog niet bekend om welke sluizen het gaat. Ook de beheerders van rijkswegen doen misschien mee aan de actie, waardoor tunnels mogelijk deels dicht moeten.

Luchthavens

Vliegtuigen blijven maandag vermoedelijk aan de grond. De laatste tijd zijn er al geregeld stakingen geweest van onder anderen beveiligers en grondpersoneel op Duitse luchthavens waardoor het vliegverkeer ernstig werd ontregeld.

De staking zal waarschijnlijk leiden tot grote problemen in het vervoer in Duitsland. Verdi onderhandelt namens ongeveer 2,5 miljoen werknemers in de publieke sector en EVG doet dat voor circa 230.000 werknemers bij onder meer Deutsche Bahn en busbedrijven.

De haven van Hamburg was deze week ook al beperkt bereikbaar door stakingen bij het loodswezen. Loodsplichtige schepen met een lengte van minimaal 90 meter en een breedte van 13 meter of meer konden daardoor tot vrijdag 6 uur niet aanmeren in de haven.