Eerder deze week werd al bekend dat de haven van Antwerpen gaat starten met het Rotterdamse systeem. Sinds woensdag maakt ook de haven van Amsterdam gebruik van Routescanner, zo lieten de betrokken partijen weten tijdens het spoorcongres van Rail Cargo Information.

Het platform geeft informatie over deepsea, shortsea, trein- en binnenvaartschema’s van havens wereldwijd, zodat verladers en expediteurs de beste route voor het transport van hun container kunnen vinden. ‘Inmiddels hebben we 4500 terminals verbonden en zijn er zo’n 175 operators aangesloten’, vertelt Chantal Gouka, Managing Director en bedenker van de Routescanner.

‘Het gaat erom dat de verbindingen van operators zo prominent en transparant mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn. Ik denk dat wij daar als haven een faciliterende rol in hebben. En de verbindingen met Rotterdam en Antwerpen zijn voor ons heel belangrijk. Dus het is een logische stap voor ons om mee te doen’, zo legt Maurice Delattre van Port of Amsterdam de keuze voor Routescanner uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement