Bijna 80% minder verstekelingen in Nederlandse havens

grotere pakkans

Flink minder verstekelingen proberen illegaal de oversteek te maken vanuit een Nederlandse haven naar Engeland, meldt de marechaussee vrijdag. Volgens een woordvoerder komt dat door maatregelen die de pakkans vergroten en het daarmee minder interessant maken om via Nederlandse havens over te steken naar Engeland.

Foto: Koninklijke Marechaussee

Zo zijn terreinen met ferry’s beter beveiligd met hekken en camera’s. Ook zijn overheidscontroles verscherpt en hebben veel vervoerders particuliere beveiligingsbedrijven ingeschakeld.

In het eerste half jaar van 2023 heeft de marechaussee 63 migranten gevonden die de oversteek wilden maken. Afgelopen jaren waren dit veel meer mensen. Heel vorig jaar hadden zich zo’n 280 mensen verstopt in Nederlandse havens. Een jaar eerder was dit aantal ongeveer twee keer zo hoog, bijna 570 verstekelingen.

Bijna 80% minder verstekelingen in Nederlandse havens | NT

Bijna 80% minder verstekelingen in Nederlandse havens

grotere pakkans

Flink minder verstekelingen proberen illegaal de oversteek te maken vanuit een Nederlandse haven naar Engeland, meldt de marechaussee vrijdag. Volgens een woordvoerder komt dat door maatregelen die de pakkans vergroten en het daarmee minder interessant maken om via Nederlandse havens over te steken naar Engeland.

Foto: Koninklijke Marechaussee

Zo zijn terreinen met ferry’s beter beveiligd met hekken en camera’s. Ook zijn overheidscontroles verscherpt en hebben veel vervoerders particuliere beveiligingsbedrijven ingeschakeld.

In het eerste half jaar van 2023 heeft de marechaussee 63 migranten gevonden die de oversteek wilden maken. Afgelopen jaren waren dit veel meer mensen. Heel vorig jaar hadden zich zo’n 280 mensen verstopt in Nederlandse havens. Een jaar eerder was dit aantal ongeveer twee keer zo hoog, bijna 570 verstekelingen.