Digitaal melden in Gothenburg moet zorgen voor 500 uur minder ligtijd

'digital port call'

De haven van Gothenburg gaat start in 2024 van start met een ‘digital port call’. Schepen moeten zich dan voor aankomst digitaal aanmelden. Het gebruik van het systeem moet met name gaan zorgen voor een snellere afhandeling aan de kade. Het havenbedrijf schat de tijdwinst in op 500 uur per jaar aan ligtijd. De Zweedse haven handelt jaarlijks zo’n 6.000 schepen af.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Digitaal melden in Gothenburg moet zorgen voor 500 uur minder ligtijd | NT

Digitaal melden in Gothenburg moet zorgen voor 500 uur minder ligtijd

'digital port call'

De haven van Gothenburg gaat start in 2024 van start met een ‘digital port call’. Schepen moeten zich dan voor aankomst digitaal aanmelden. Het gebruik van het systeem moet met name gaan zorgen voor een snellere afhandeling aan de kade. Het havenbedrijf schat de tijdwinst in op 500 uur per jaar aan ligtijd. De Zweedse haven handelt jaarlijks zo’n 6.000 schepen af.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu