Air Products gaat CO2 afvangen bij waterstoffabriek in Rotterdam

Aansluiting op Porthos

Air Products gaat straks CO2 afvangen bij zijn bestaande waterstoffabriek in Rotterdam zodat er ‘blauwe’ waterstof wordt gemaakt. Daartoe wordt een koolstofafvang- en koolstofdioxide (CO2) verwerkingsinstallatie (CCS) in gebruik genomen. Dat zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn en de blauwe waterstof zal zowel de ExxonMobil (Esso) raffinaderij in Rotterdam als andere klanten bedienen via het waterstofpijpleidingnetwerk van Air Products. Dit zal volgens Air Products de grootste blauwe waterstoffabriek in Europa zijn zodra deze operationeel is.

Foto: Air Products

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Air Products gaat CO2 afvangen bij waterstoffabriek in Rotterdam | NT

Air Products gaat CO2 afvangen bij waterstoffabriek in Rotterdam

Aansluiting op Porthos

Air Products gaat straks CO2 afvangen bij zijn bestaande waterstoffabriek in Rotterdam zodat er ‘blauwe’ waterstof wordt gemaakt. Daartoe wordt een koolstofafvang- en koolstofdioxide (CO2) verwerkingsinstallatie (CCS) in gebruik genomen. Dat zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn en de blauwe waterstof zal zowel de ExxonMobil (Esso) raffinaderij in Rotterdam als andere klanten bedienen via het waterstofpijpleidingnetwerk van Air Products. Dit zal volgens Air Products de grootste blauwe waterstoffabriek in Europa zijn zodra deze operationeel is.

Foto: Air Products

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu