Moerdijk en Casablanca voortaan gelinkt via shortsea-verbinding

Containervervoer

WEC Lines start deze maand met een shortsea-verbinding tussen Moerdijk en Casablanca. De rederij heeft een wekelijkse lijndienst tussen de Brabantse haven en de Marokkaanse hoofdstad opgezet.

Foto: Byvalet, Shutterstock

De Euro-Maroc service werd eind augustus al gelanceerd door WEC Lines, sinds november wordt ook in Moerdijk een wekelijkse stop gemaakt onderweg naar Marokko. Voor de rederij is de verbinding tussen Moerdijk en Casablanca een uitbreiding van al bestaande lijndiensten tussen Nederland en Spanje. De route ging eerder van Rotterdam en Antwerpen naar Casablanca. Half september zijn daar stops in Frankrijk, Portugal en Spanje bijgekomen.

Voor Port of Moerdijk past de uitbreiding van de lijndienst in de ambities om te groeien als shortsea-haven. De haven benadrukt dat vooral ook de stop in het Franse Montoir aandacht verdient. ‘Dit biedt namelijk een milieuvriendelijk alternatief voor wegvervoer naar het westen van Frankrijk’, aldus logistiek manager Kyra Lemmens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Moerdijk en Casablanca voortaan gelinkt via shortsea-verbinding | NT

Moerdijk en Casablanca voortaan gelinkt via shortsea-verbinding

Containervervoer

WEC Lines start deze maand met een shortsea-verbinding tussen Moerdijk en Casablanca. De rederij heeft een wekelijkse lijndienst tussen de Brabantse haven en de Marokkaanse hoofdstad opgezet.

Foto: Byvalet, Shutterstock

De Euro-Maroc service werd eind augustus al gelanceerd door WEC Lines, sinds november wordt ook in Moerdijk een wekelijkse stop gemaakt onderweg naar Marokko. Voor de rederij is de verbinding tussen Moerdijk en Casablanca een uitbreiding van al bestaande lijndiensten tussen Nederland en Spanje. De route ging eerder van Rotterdam en Antwerpen naar Casablanca. Half september zijn daar stops in Frankrijk, Portugal en Spanje bijgekomen.

Voor Port of Moerdijk past de uitbreiding van de lijndienst in de ambities om te groeien als shortsea-haven. De haven benadrukt dat vooral ook de stop in het Franse Montoir aandacht verdient. ‘Dit biedt namelijk een milieuvriendelijk alternatief voor wegvervoer naar het westen van Frankrijk’, aldus logistiek manager Kyra Lemmens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement