16% minder overslagvolume Port of Moerdijk, shortsea moet het goedmaken

Kwartaalcijfers

In de eerste drie kwartalen van 2023 zag Port of Moerdijk het overslagvolume op de zeevaart afnemen met 16%. Ook het spoorgoederenvervoer bleef achter en voor de binnenvaart zakte het volume met 3%. Om de cijfers op peil te houden zet Port of Moerdijk nu nadrukkelijk in op shortsea. Meer en frequentere verbindingen met havens in onder meer Spanje en Litouwen moeten de modaliteit aantrekkelijker maken.

Foto: Make more Aerials / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

16% minder overslagvolume Port of Moerdijk, shortsea moet het goedmaken | NT

16% minder overslagvolume Port of Moerdijk, shortsea moet het goedmaken

Kwartaalcijfers

In de eerste drie kwartalen van 2023 zag Port of Moerdijk het overslagvolume op de zeevaart afnemen met 16%. Ook het spoorgoederenvervoer bleef achter en voor de binnenvaart zakte het volume met 3%. Om de cijfers op peil te houden zet Port of Moerdijk nu nadrukkelijk in op shortsea. Meer en frequentere verbindingen met havens in onder meer Spanje en Litouwen moeten de modaliteit aantrekkelijker maken.

Foto: Make more Aerials / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding