Boeren staken blokkade van Antwerpse haven

Na drie uur overleg met minister

De blokkade van de haven van Antwerpen is dinsdagavond rond 22 uur opgeheven. De boeren die daar actievoerden zijn na drie uur overleg met de Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir naar huis gegaan. De minister heeft beloofd hun zorgen mee te nemen in bredere gesprekken over de positie van deze groep, later deze week.

Boeren in Antwerpen
Na drie uur overleg met de minister van Omgeving gaven de boeren hun blokkade op. Foto: ANP/Belga

In de haven voerde een groep onafhankelijke boeren actie omdat ze zich niet vertegenwoordigd voelen door de grote landbouworganisaties, terwijl ze wel zorgen hebben over hun werk en toekomst. Afgevaardigde Stijn Zelderloo is blij dat de minister nu naar hen heeft geluisterd. ‘Wij hopen dat mevrouw Demir tijdens de gesprekken donderdag onze punten zal meenemen. Nu gaan we naar onze mensen in de haven, die er al bijna twaalf uur staan, en zeggen dat ze huiswaarts mogen rijden.’

Donderdag is er een overleg over de landbouw in Brussel. De onafhankelijke boeren zouden liefst zelf aanschuiven, maar waren vooralsnog niet welkom. Minister Demir zegt ‘de bezorgdheden’ van deze groep in ieder geval wel in te zullen brengen, al waren dit volgens haar ‘individuele landbouwers die specifiek vanuit hun situatie spreken’.

Boeren staken blokkade van Antwerpse haven | NT

Boeren staken blokkade van Antwerpse haven

Na drie uur overleg met minister

De blokkade van de haven van Antwerpen is dinsdagavond rond 22 uur opgeheven. De boeren die daar actievoerden zijn na drie uur overleg met de Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir naar huis gegaan. De minister heeft beloofd hun zorgen mee te nemen in bredere gesprekken over de positie van deze groep, later deze week.

Boeren in Antwerpen
Na drie uur overleg met de minister van Omgeving gaven de boeren hun blokkade op. Foto: ANP/Belga

In de haven voerde een groep onafhankelijke boeren actie omdat ze zich niet vertegenwoordigd voelen door de grote landbouworganisaties, terwijl ze wel zorgen hebben over hun werk en toekomst. Afgevaardigde Stijn Zelderloo is blij dat de minister nu naar hen heeft geluisterd. ‘Wij hopen dat mevrouw Demir tijdens de gesprekken donderdag onze punten zal meenemen. Nu gaan we naar onze mensen in de haven, die er al bijna twaalf uur staan, en zeggen dat ze huiswaarts mogen rijden.’

Donderdag is er een overleg over de landbouw in Brussel. De onafhankelijke boeren zouden liefst zelf aanschuiven, maar waren vooralsnog niet welkom. Minister Demir zegt ‘de bezorgdheden’ van deze groep in ieder geval wel in te zullen brengen, al waren dit volgens haar ‘individuele landbouwers die specifiek vanuit hun situatie spreken’.