Siemons (HbR): ‘Grote zorgen over concurrentiepositie van de chemische industrie’

Duidelijk stikstofbeleid

‘Bedrijven moeten duidelijk weten waar ze aan toe zijn en Nederland moet weer de vestigingsplek worden voor innovatieve en duurzame chemie’, aldus Boudewijn Siemons, ceo Havenbedrijf Rotterdam, tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Grote zorgen heeft Siemons vooral ook over het verslechterde investeringsklimaat en de concurrentiepositie van de industrie, de chemie bijvoorbeeld. ‘Om de grondstoffen- en energietransitie op tempo gaande te houden, is ondersteunend overheidsbeleid nodig met een duidelijk stikstofbeleid en aandacht voor de capaciteit van het elektriciteitsnet’, vindt Siemons.

Havenbedrijf Rotterdam
Havenbedrijf Rotterdam vreest voor het investeringsklimaat. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Siemons (HbR): ‘Grote zorgen over concurrentiepositie van de chemische industrie’ | NT

Siemons (HbR): ‘Grote zorgen over concurrentiepositie van de chemische industrie’

Duidelijk stikstofbeleid

‘Bedrijven moeten duidelijk weten waar ze aan toe zijn en Nederland moet weer de vestigingsplek worden voor innovatieve en duurzame chemie’, aldus Boudewijn Siemons, ceo Havenbedrijf Rotterdam, tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Grote zorgen heeft Siemons vooral ook over het verslechterde investeringsklimaat en de concurrentiepositie van de industrie, de chemie bijvoorbeeld. ‘Om de grondstoffen- en energietransitie op tempo gaande te houden, is ondersteunend overheidsbeleid nodig met een duidelijk stikstofbeleid en aandacht voor de capaciteit van het elektriciteitsnet’, vindt Siemons.

Havenbedrijf Rotterdam
Havenbedrijf Rotterdam vreest voor het investeringsklimaat. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen