Miljardenplan Biden om havens te beschermen tegen Chinese kranen

geopolitiek

De Amerikaanse president Biden heeft zijn handtekening gezet onder een plan om ruim 20 miljard dollar te investeren in de ‘cyber security’ in Amerikaanse havens. Chinese containerkranen, nu nog goed voor zo’n 80% van de havenoverslag in de Amerikaanse havens, zijn daarbij de kop-van-jut. Een Amerikaans dochterbedrijf van het Japanse concern Mitsui, Paceco, krijgt financiële steun om havenkranen van Amerikaanse makelij te gaan produceren.

De kranen van de Oakland International Container Terminal zijn gebouwd door Zhen Hua Port Machinery Company. Foto: Michael Vi / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Miljardenplan Biden om havens te beschermen tegen Chinese kranen | NT

Miljardenplan Biden om havens te beschermen tegen Chinese kranen

geopolitiek

De Amerikaanse president Biden heeft zijn handtekening gezet onder een plan om ruim 20 miljard dollar te investeren in de ‘cyber security’ in Amerikaanse havens. Chinese containerkranen, nu nog goed voor zo’n 80% van de havenoverslag in de Amerikaanse havens, zijn daarbij de kop-van-jut. Een Amerikaans dochterbedrijf van het Japanse concern Mitsui, Paceco, krijgt financiële steun om havenkranen van Amerikaanse makelij te gaan produceren.

De kranen van de Oakland International Container Terminal zijn gebouwd door Zhen Hua Port Machinery Company. Foto: Michael Vi / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen