CO2-opslagproject Porthos nu al bijna driemaal duurder dan begroot

teller staat op 1,3 miljard euro

De kosten van het eerste grote CO2-opslagproject onder de Noordzee, waar internationaal met veel belangstelling naar wordt gekeken, zijn in vijf jaar tijd opgelopen tot bijna drie keer de eerste raming. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en uit gesprekken met betrokkenen. Ook heeft het project vertraging opgelopen door een juridische procedure.

Porthos draait om de opslag en hergebruik van CO2. Foto: PorthosCO2.nl

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

CO2-opslagproject Porthos nu al bijna driemaal duurder dan begroot | NT

CO2-opslagproject Porthos nu al bijna driemaal duurder dan begroot

teller staat op 1,3 miljard euro

De kosten van het eerste grote CO2-opslagproject onder de Noordzee, waar internationaal met veel belangstelling naar wordt gekeken, zijn in vijf jaar tijd opgelopen tot bijna drie keer de eerste raming. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en uit gesprekken met betrokkenen. Ook heeft het project vertraging opgelopen door een juridische procedure.

Porthos draait om de opslag en hergebruik van CO2. Foto: PorthosCO2.nl

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen