Vernieuwde Rozenburgsesluis beschermt havenspoorlijn tegen scheepvaart

Nieuw remmingwerk

Havenbedrijf Rotterdam heeft de eerste fase afgerond van de renovatie van de vijftig jaar oude Rozenburgsesluis. Deze enige sluis van de Rotterdamse haven heeft aan de noordelijke kant een nieuw remmingwerk gekregen. Bovendien is de nieuwe havenspoorlijn extra beschermd tegen de scheepvaart. De verwachting bestaat dat de totale renovatie in 2026 is afgerond.

Een boogbrug van het Theemswegtracé loopt over de sluis. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Vernieuwde Rozenburgsesluis beschermt havenspoorlijn tegen scheepvaart | NT

Vernieuwde Rozenburgsesluis beschermt havenspoorlijn tegen scheepvaart

Nieuw remmingwerk

Havenbedrijf Rotterdam heeft de eerste fase afgerond van de renovatie van de vijftig jaar oude Rozenburgsesluis. Deze enige sluis van de Rotterdamse haven heeft aan de noordelijke kant een nieuw remmingwerk gekregen. Bovendien is de nieuwe havenspoorlijn extra beschermd tegen de scheepvaart. De verwachting bestaat dat de totale renovatie in 2026 is afgerond.

Een boogbrug van het Theemswegtracé loopt over de sluis. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen