Belgische havens dreigen met dwangsommen bij boerenprotest

duizend euro per persoon per uur

Honderden tractoren hebben zich verzameld bij de toegangswegen van de havens van Gent en Antwerpen voor wat zij ‘filterblokkades’ noemen. Het verkeer wordt echter doorgelaten; de boeren riskeren dwangsommen van duizend euro per persoon per uur. Het verbod op afsluitingen is opgelegd door de rechtbank, nadat de havenbedrijven eerder deze week een kort geding aanspanden.

Tractoren zijn te zien aan de 'Turborotonde' tijdens een boerenprotest dat de toegang voor vrachtwagens tot de Gentse haven blokkeert, op donderdag 14 maart 2024. Foto: Belga Photo, Nicolas Maeterlinck (via ANP)

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Belgische havens dreigen met dwangsommen bij boerenprotest | NT

Belgische havens dreigen met dwangsommen bij boerenprotest

duizend euro per persoon per uur

Honderden tractoren hebben zich verzameld bij de toegangswegen van de havens van Gent en Antwerpen voor wat zij ‘filterblokkades’ noemen. Het verkeer wordt echter doorgelaten; de boeren riskeren dwangsommen van duizend euro per persoon per uur. Het verbod op afsluitingen is opgelegd door de rechtbank, nadat de havenbedrijven eerder deze week een kort geding aanspanden.

Tractoren zijn te zien aan de 'Turborotonde' tijdens een boerenprotest dat de toegang voor vrachtwagens tot de Gentse haven blokkeert, op donderdag 14 maart 2024. Foto: Belga Photo, Nicolas Maeterlinck (via ANP)

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen