Zhen Hua 10 vastgelopen op Maasvlakte

Het Chinese vrachtschip Zhen Hua 10 loopt vast op de Maasvlakte. De Chinese vrachtvaarder, geladen met vijf enorme containerkranen, komt tijdens zware storm in de problemen. Het 300 meter lange schip slaat rond twaalf uur los en drijft in twee uur tijd naar het strand toe. De 33 bemanningsleden blijven aan boord. Persoonlijk ongelukken doen zich niet voor. Het schip trekt duizende ramptoeristen. Uiteindelijk kan Smit-Tak het schip vlottrekken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Zhen Hua 10 vastgelopen op Maasvlakte | NT

Zhen Hua 10 vastgelopen op Maasvlakte

Het Chinese vrachtschip Zhen Hua 10 loopt vast op de Maasvlakte. De Chinese vrachtvaarder, geladen met vijf enorme containerkranen, komt tijdens zware storm in de problemen. Het 300 meter lange schip slaat rond twaalf uur los en drijft in twee uur tijd naar het strand toe. De 33 bemanningsleden blijven aan boord. Persoonlijk ongelukken doen zich niet voor. Het schip trekt duizende ramptoeristen. Uiteindelijk kan Smit-Tak het schip vlottrekken.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu