Opel ontwikkelt elektrische bestelwagen met 400 km autonomie

Opel heeft een prototype van een zware elektrische bestelwagen met een actieradius van 400 km ontwikkeld. De Vivaro e-Concept, die op de IAA in Hannover werd voorgesteld, moet de aanvaarding van e-Mobility op de lichte bedrijfsvoertuigenmarkt verhogen.

Het voertuig heeft een nuttig volume van 5 m³ en een nuttig laadvermogen van 750 kg. Op zuiver elektrische aandrijving (ion/lithium-batterijen) bedraagt de autonomie 100 km. Voor langere trajecten wordt de elektriciteit opgewekt door een kleine verbrandingsmotor die dienst doet als generator en die de batterijen herbevoorraadt. In de toekomst zal tussen een diesel-, benzine-, LPG-, CNG- of andere generator kunnen worden gekozen. De batterijen kunnen ook worden geladen via een elektrisch snoer van 230 of 400 volt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Opel ontwikkelt elektrische bestelwagen met 400 km autonomie | NT

Opel ontwikkelt elektrische bestelwagen met 400 km autonomie

Opel heeft een prototype van een zware elektrische bestelwagen met een actieradius van 400 km ontwikkeld. De Vivaro e-Concept, die op de IAA in Hannover werd voorgesteld, moet de aanvaarding van e-Mobility op de lichte bedrijfsvoertuigenmarkt verhogen.

Het voertuig heeft een nuttig volume van 5 m³ en een nuttig laadvermogen van 750 kg. Op zuiver elektrische aandrijving (ion/lithium-batterijen) bedraagt de autonomie 100 km. Voor langere trajecten wordt de elektriciteit opgewekt door een kleine verbrandingsmotor die dienst doet als generator en die de batterijen herbevoorraadt. In de toekomst zal tussen een diesel-, benzine-, LPG-, CNG- of andere generator kunnen worden gekozen. De batterijen kunnen ook worden geladen via een elektrisch snoer van 230 of 400 volt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement