TNT betreedt daarmee de weg van geïntegreerde distributie, waarin het hele traject  zit, van de muisklik van een besteller tot en met bezorging van goederen inclusief alle administratie, tracking and tracing, facturering, reparaties en ruil. Vooral Amerikaanse bedrijven zijn deze weg al opgegaan en kunnen daarmee grotendeels geautomatiseerd enorme volumes pakketten en goederen verwerken.

In de zich vooral nu in Europa snel ontwikkelende webhandel moeten dienstverleners zich even snel kunnen aanpassen aan veranderingen in de vraag. TNT zegt dat met het nieuwe systeem te kunnen.

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van bestuur van TPG zegt: ‘Er wordt maar al te vaak gedacht in termen van opslag en vervoer. Succesvolle e-fulfillment is veel meer dan dat: het gaat om het op slimme wijze ontwerpen, uitvoeren en orkestreren van elke stap van de vraagketen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement