Eelco Hoekstra van Vopak naar SHV

Fentener van Vlissingen

Eelco Hoekstra vertrekt eind dit jaar na elf jaar als CEO van Vopak en stapt over naar SHV, waar hij lid wordt van de raad van bestuur.

Hij wordt opgevolgd door Dick Richelle (51), die net als Hoekstra uit de eigen gelederen van het zeer winstgevende opslagbedrijf komt. Hij is sinds ruim een jaar global director Commercial and Business Development en leidde eerder de divisies in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië en het Midden-Oosten. Ook maakt hij deel uit van het zogenoemde strategisch comité van het Rotterdamse concern.

Hoekstra (50) was bij zijn aantreden de jongste CEO van een Nederlands beursgenoteerd bedrijf en werkt al twintig jaar voor Vopak. Met zijn overstap naar het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen blijft hij relatief dicht bij huis. De groep heeft een grote energietak en bezit verder onder meer hijsbedrijf Mammoet, dat veel voor de olie- en gasindustrie werkt.

Volgens voorzitter Ben Noteboom van de raad van commissarissen heeft Hoekstra Vopak naar ‘wereldwijd leidende posities’ gebracht. Hij heeft jarenlang steeds betere resultaten kunnen melden, maar de laatste jaren haperde de winstmachine. Het resultaat over de eerste helft van het jaar viel tegen, onder meer als gevolg van een forse afboeking op de activiteiten in Panama.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Eelco Hoekstra van Vopak naar SHV | NT

Eelco Hoekstra van Vopak naar SHV

Fentener van Vlissingen

Eelco Hoekstra vertrekt eind dit jaar na elf jaar als CEO van Vopak en stapt over naar SHV, waar hij lid wordt van de raad van bestuur.

Hij wordt opgevolgd door Dick Richelle (51), die net als Hoekstra uit de eigen gelederen van het zeer winstgevende opslagbedrijf komt. Hij is sinds ruim een jaar global director Commercial and Business Development en leidde eerder de divisies in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië en het Midden-Oosten. Ook maakt hij deel uit van het zogenoemde strategisch comité van het Rotterdamse concern.

Hoekstra (50) was bij zijn aantreden de jongste CEO van een Nederlands beursgenoteerd bedrijf en werkt al twintig jaar voor Vopak. Met zijn overstap naar het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen blijft hij relatief dicht bij huis. De groep heeft een grote energietak en bezit verder onder meer hijsbedrijf Mammoet, dat veel voor de olie- en gasindustrie werkt.

Volgens voorzitter Ben Noteboom van de raad van commissarissen heeft Hoekstra Vopak naar ‘wereldwijd leidende posities’ gebracht. Hij heeft jarenlang steeds betere resultaten kunnen melden, maar de laatste jaren haperde de winstmachine. Het resultaat over de eerste helft van het jaar viel tegen, onder meer als gevolg van een forse afboeking op de activiteiten in Panama.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement