Nederland importeerde in oktober ruim kwart meer dan jaar eerder

47 miljard euro

Nederland heeft in oktober voor een flink hogere waarde aan goederen in- en uitgevoerd dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral de waarde van de import steeg hard, met meer dan 27%.

In totaal voerde Nederland voor 47 miljard euro aan goederen in. Daarvan kwam 22,1 miljard euro uit andere EU-landen en de rest van buiten de EU. De toename van de import van buiten de EU lag hoger dan die van binnen het economische blok. De groei van de hoeveelheid producten die Nederland binnenkwam was een stuk lager met 5,4% op jaarbasis.

De uitvoer van goederen lag in oktober 16% hoger dan in dezelfde maand van 2020. In totaal werd voor 51 miljard euro uitgevoerd. De groei kwam volledig door export naar EU-landen. De uitvoer naar landen buiten de Europese Unie daalde met 2,3%.

De groei van de export heeft grotendeels te maken met prijsstijgingen. Qua volume bleef de uitvoer nagenoeg gelijk. Het handelsoverschot, oftewel de uitvoer min de invoer, was 4 miljard euro. Een jaar geleden voerde Nederland nog 7,1 miljard euro meer goederen uit dan het invoerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nederland importeerde in oktober ruim kwart meer dan jaar eerder | NT

Nederland importeerde in oktober ruim kwart meer dan jaar eerder

47 miljard euro

Nederland heeft in oktober voor een flink hogere waarde aan goederen in- en uitgevoerd dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral de waarde van de import steeg hard, met meer dan 27%.

In totaal voerde Nederland voor 47 miljard euro aan goederen in. Daarvan kwam 22,1 miljard euro uit andere EU-landen en de rest van buiten de EU. De toename van de import van buiten de EU lag hoger dan die van binnen het economische blok. De groei van de hoeveelheid producten die Nederland binnenkwam was een stuk lager met 5,4% op jaarbasis.

De uitvoer van goederen lag in oktober 16% hoger dan in dezelfde maand van 2020. In totaal werd voor 51 miljard euro uitgevoerd. De groei kwam volledig door export naar EU-landen. De uitvoer naar landen buiten de Europese Unie daalde met 2,3%.

De groei van de export heeft grotendeels te maken met prijsstijgingen. Qua volume bleef de uitvoer nagenoeg gelijk. Het handelsoverschot, oftewel de uitvoer min de invoer, was 4 miljard euro. Een jaar geleden voerde Nederland nog 7,1 miljard euro meer goederen uit dan het invoerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement