Nieuw miljardenverlies US Post doet hoop op snel herstel vervliegen

Pakketbezorging

Het lek bij het Amerikaanse postbedrijf US Postal Service (USPS) is nog niet boven. Ondanks de verwachting van een ‘break-even’ ging een nettoverlies van 6,5 miljard dollar over het afgelopen boekjaar de boeken in.

US Postal service, USPS
Foto: Shutterstock, Jonathan Weiss

De omzet over het boekjaar, dat bij USPS eindigt op 30 september, kwam uit op 78,2 miljard dollar (-0,2%), blijkt uit de jaarcijfers van het postbedrijf.

Het miljardenverlies is opmerkelijk omdat USPS steeds de verwachting heeft uitgesproken dit jaar rond de nul uit te komen. Volgens analisten zijn de dieprode cijfers extra teleurstellend omdat het postbedrijf het afgelopen jaar profiteerde van arbeidsonrust bij concurrent UPS, die daardoor in de zomermaanden 1,5 miljoen pakketten per dag misliep.

Dalende pakketvolume

De omzet uit de USPS-pakketdivisie kwam echter slechts 1% hoger uit dan een jaar eerder, op 31,6 miljard dollar. Het pakketvolume daalde zelfs met 2%. De grootste klap kreeg het postbedrijf te verwerken in de tak voor reclamepost, met een omzetdaling van bijna een miljard dollar (-8%).

USPS is een van de grootste Amerikaanse overheidsbedrijven. Het concern heeft sinds 2007 een nettoverlies van bijna 100 miljard moeten incasseren. Vorig jaar werd bekend dat de Amerikaanse overheid in de komende tien jaar 50 miljard dollar aan steungeld in het postbedrijf steekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuw miljardenverlies US Post doet hoop op snel herstel vervliegen | NT

Nieuw miljardenverlies US Post doet hoop op snel herstel vervliegen

Pakketbezorging

Het lek bij het Amerikaanse postbedrijf US Postal Service (USPS) is nog niet boven. Ondanks de verwachting van een ‘break-even’ ging een nettoverlies van 6,5 miljard dollar over het afgelopen boekjaar de boeken in.

US Postal service, USPS
Foto: Shutterstock, Jonathan Weiss

De omzet over het boekjaar, dat bij USPS eindigt op 30 september, kwam uit op 78,2 miljard dollar (-0,2%), blijkt uit de jaarcijfers van het postbedrijf.

Het miljardenverlies is opmerkelijk omdat USPS steeds de verwachting heeft uitgesproken dit jaar rond de nul uit te komen. Volgens analisten zijn de dieprode cijfers extra teleurstellend omdat het postbedrijf het afgelopen jaar profiteerde van arbeidsonrust bij concurrent UPS, die daardoor in de zomermaanden 1,5 miljoen pakketten per dag misliep.

Dalende pakketvolume

De omzet uit de USPS-pakketdivisie kwam echter slechts 1% hoger uit dan een jaar eerder, op 31,6 miljard dollar. Het pakketvolume daalde zelfs met 2%. De grootste klap kreeg het postbedrijf te verwerken in de tak voor reclamepost, met een omzetdaling van bijna een miljard dollar (-8%).

USPS is een van de grootste Amerikaanse overheidsbedrijven. Het concern heeft sinds 2007 een nettoverlies van bijna 100 miljard moeten incasseren. Vorig jaar werd bekend dat de Amerikaanse overheid in de komende tien jaar 50 miljard dollar aan steungeld in het postbedrijf steekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement