Het Franse transportconcern, vooral bekend om zijn containerschepen, wijdde zijn nieuwe luchtvrachtinitiatief afgelopen februari in met een vlucht tussen Luik en Chicago, gevolgd door vluchten naar New York, Atlanta en Dubai. Dat gebeurde met een vloot van vier A330-200F’s.

Minder tussenstops

Boeing’s 777F, een vrachttoestel waarvan er sinds de introductie in 2005 wereldwijd nu 272 aan de man zijn gebracht, heeft een bereik van 9.200 kilometer en kan 102 ton laden, wat volgens CMA CGM de mogelijkheid biedt om op langeafstandsroutes minder tussenstops te maken en zodoende te besparen op landingstarieven.

CMA CGM, dat de bestelling betitelt als ‘een nieuwe mijlpaal in onze strategische ontwikkeling in de logistiek’, krijgt de twee Boeings komend voorjaar geleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement