Zwakke vrachtcijfers Fraport

Vrachtvolume daalt met 14% vergeleken met 2019

Frankfurt Airport (Fraport), de grootste vrachtluchthaven van Europa, zag het vrachtvervoer over de eerste zes maanden van dit jaar wegzakken met 11% naar 900.000 ton. Dat meldt de luchthavendirectie bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Foto: Fraport

Ook vergeleken met laatste niet-coronajaar (2019) moest Fraport fors aan tonnage inleveren (-14%), meldt de luchthaven. De directie wijt dat verdere verlies bij de vrachtoverslag aan de zwakke economie, de hoge rentestand en de nog steeds aanzienlijke inflatie.

Financieel ging het een stuk beter met de Duitse luchthaven, dat de omzet door het herstelde passagiersvervoer met bijna 34% zag stijgen naar 1,8 miljard euro. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) maakte een sprong (+18%) naar 481,4 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst over van 85 miljoen euro, tegen een verlies van 53 miljoen vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Zwakke vrachtcijfers Fraport | NT

Zwakke vrachtcijfers Fraport

Vrachtvolume daalt met 14% vergeleken met 2019

Frankfurt Airport (Fraport), de grootste vrachtluchthaven van Europa, zag het vrachtvervoer over de eerste zes maanden van dit jaar wegzakken met 11% naar 900.000 ton. Dat meldt de luchthavendirectie bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Foto: Fraport

Ook vergeleken met laatste niet-coronajaar (2019) moest Fraport fors aan tonnage inleveren (-14%), meldt de luchthaven. De directie wijt dat verdere verlies bij de vrachtoverslag aan de zwakke economie, de hoge rentestand en de nog steeds aanzienlijke inflatie.

Financieel ging het een stuk beter met de Duitse luchthaven, dat de omzet door het herstelde passagiersvervoer met bijna 34% zag stijgen naar 1,8 miljard euro. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) maakte een sprong (+18%) naar 481,4 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst over van 85 miljoen euro, tegen een verlies van 53 miljoen vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement