Vrachtcijfers Schiphol wijzen op nieuw laagterecord

14% minder vrachtvluchten

Schiphol zag het vrachtvolume over de eerste negen maanden van dit jaar met bijna 6% afnemen naar iets meer dan 1 miljoen ton. Dat komt neer op een verlies van 60.000 ton vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde overslagcijfers van de luchthaven.

Foto: Schiphol

De vervoerscijfers over de eerste drie kwartalen maken het zeer waarschijnlijk dat Schiphol bij de vrachtoverslag het jaar zal eindigen onder de 1,4 miljoen ton, een nieuw laagterecord voor de mainport over de laatste tien jaar.

Het ladingverlies van Schiphol over de maand september vlakte wel af (- 3,4%) naar 117.345 ton vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, maar dat is samen met de nagenoeg gelijk gebleven importstromen over die maand het enige lichtpuntje. Zo daalde het aantal vrachtvluchten in september nog steeds substantieel (-9%) naar 1.291 vliegbewegingen. Over de eerste negen maanden vertaalde dit zich naar een totale afname van bijna 14% naar iets meer dan 12.000 vrachtvluchten.

Kwart minder export op VS

Over de eerste negen maanden van het jaar daalden de exportstromen met ruim 10% naar zo’n 478.000 ton. Verliezen waren er vooral op de Noord-Amerikaanse markt (-25%) en Afrika (-16,5%) voor Schiphol. De import tussen januari en september bleef gelijk aan het niveau van vorig jaar met 542.000 ton. Daar werd de volumeafname op de VS (15,7%) en Afrika (-11,3%) gecompenseerd door groei uit het Verre Oosten (+11,4%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtcijfers Schiphol wijzen op nieuw laagterecord | NT

Vrachtcijfers Schiphol wijzen op nieuw laagterecord

14% minder vrachtvluchten

Schiphol zag het vrachtvolume over de eerste negen maanden van dit jaar met bijna 6% afnemen naar iets meer dan 1 miljoen ton. Dat komt neer op een verlies van 60.000 ton vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde overslagcijfers van de luchthaven.

Foto: Schiphol

De vervoerscijfers over de eerste drie kwartalen maken het zeer waarschijnlijk dat Schiphol bij de vrachtoverslag het jaar zal eindigen onder de 1,4 miljoen ton, een nieuw laagterecord voor de mainport over de laatste tien jaar.

Het ladingverlies van Schiphol over de maand september vlakte wel af (- 3,4%) naar 117.345 ton vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, maar dat is samen met de nagenoeg gelijk gebleven importstromen over die maand het enige lichtpuntje. Zo daalde het aantal vrachtvluchten in september nog steeds substantieel (-9%) naar 1.291 vliegbewegingen. Over de eerste negen maanden vertaalde dit zich naar een totale afname van bijna 14% naar iets meer dan 12.000 vrachtvluchten.

Kwart minder export op VS

Over de eerste negen maanden van het jaar daalden de exportstromen met ruim 10% naar zo’n 478.000 ton. Verliezen waren er vooral op de Noord-Amerikaanse markt (-25%) en Afrika (-16,5%) voor Schiphol. De import tussen januari en september bleef gelijk aan het niveau van vorig jaar met 542.000 ton. Daar werd de volumeafname op de VS (15,7%) en Afrika (-11,3%) gecompenseerd door groei uit het Verre Oosten (+11,4%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement