Bordeaux zoekt nieuwe uitbater voor containerterminal Le Verdon

Terminals

De haven van Bordeaux wil de uitbating van de containerterminal in Le Verdon aan een nieuwe operator toevertrouwen. De schepen MSC blijven voorlopig de terminal in Bassens aanlopen.

De terminal in Le Verdon, de voorhaven van Bordeaux aan de monding van de Gironde in de Golf van Biskaje, kampt sinds enkele maanden met zware technische problemen aan de twee portaalkranen. De bedrijvigheid is er dan ook stilgevallen. MSC, de enige klant van de installatie, zag zich genoodzaakt uit te wijken naar Bassens, net voor Bordeaux en een heel eind verder stroomopwaarts.

Omdat uitbater BAT “niet in staat is om de nodige investeringen te doen om de continuïteit van de uitbating te garanderen”, gaat het havenbestuur van Bordeaux nu op zoek naar een andere exploitant.

Kandidaten hebben tot juli om op een aanbesteding te reageren. De aanwijzing van de nieuwe uitbater zou dan in het najaar kunnen plaatsvinden. Maar zelfs dan zal het wellicht wachten zijn tot volgend jaar voor de operaties in Le Verdon kunnen worden hervat.

Zolang zal MSC zijn schepen richting Bassens blijven sturen. In Le Verdon zou intussen een van de twee portaalkranen weer bruikbaar zijn, maar dat wordt als onvoldoende beschouwd om een bedrijfszekere uitbating mogelijk te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Bordeaux zoekt nieuwe uitbater voor containerterminal Le Verdon | NT

Bordeaux zoekt nieuwe uitbater voor containerterminal Le Verdon

Terminals

De haven van Bordeaux wil de uitbating van de containerterminal in Le Verdon aan een nieuwe operator toevertrouwen. De schepen MSC blijven voorlopig de terminal in Bassens aanlopen.

De terminal in Le Verdon, de voorhaven van Bordeaux aan de monding van de Gironde in de Golf van Biskaje, kampt sinds enkele maanden met zware technische problemen aan de twee portaalkranen. De bedrijvigheid is er dan ook stilgevallen. MSC, de enige klant van de installatie, zag zich genoodzaakt uit te wijken naar Bassens, net voor Bordeaux en een heel eind verder stroomopwaarts.

Omdat uitbater BAT “niet in staat is om de nodige investeringen te doen om de continuïteit van de uitbating te garanderen”, gaat het havenbestuur van Bordeaux nu op zoek naar een andere exploitant.

Kandidaten hebben tot juli om op een aanbesteding te reageren. De aanwijzing van de nieuwe uitbater zou dan in het najaar kunnen plaatsvinden. Maar zelfs dan zal het wellicht wachten zijn tot volgend jaar voor de operaties in Le Verdon kunnen worden hervat.

Zolang zal MSC zijn schepen richting Bassens blijven sturen. In Le Verdon zou intussen een van de twee portaalkranen weer bruikbaar zijn, maar dat wordt als onvoldoende beschouwd om een bedrijfszekere uitbating mogelijk te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement