De banken hebben het krediet opgezegd en het bedrijf heeft opdracht gekregen zijn schepen naar een veilige haven te dirigeren. Polarcus, met het hoofdkantoor in de Verenigde Arabische Emiraten, is daarmee het volgende slachtoffer van de crisis in de offshore olie-industrie, die bijna een jaar geleden in gang werd gezet door de val van de olieprijs.

Leningen

Het doek viel toen banken weigerden om de deadline voor het terugbetalen van 25 miljoen dollar aan werkkapitaal te verlengen. Daardoor kon de rederij zijn betalingsverplichtingen op andere leningen en obligaties van gezamenlijk zo’n 400 miljoen dollar niet meer nakomen. Het bedrijf zei nog een werkvoorraad van 130 miljoen dollar te hebben.

De groep haalde vorig jaar een bezettingsgraad van 61% op zijn vloot, die bestaat uit zes eigen schepen en een gecharterd schip. Oliemaatschappijen draaiden de uitgaven voor seismisch onderzoek vorig jaar met naar schatting 40% terug. Voor dit jaar wordt slechts een herstel van enkele procenten verwacht.