Gunvor koopt contract werkloos hervergassingsplatform Exmar af

LNG

Exmar kan op zoek gaan naar een nieuwe huurder voor haar drijvende LNG-hervergassingsfabriek FDRU S188. De Antwerpse gastankerrederij heeft van de eerdere huurder, het Noorse Gunvor, een ‘kennisgeving’ van vervroegde beëindiging en een beëindingsvergoeding ontvangen.

Die vergoeding komt neer op twee jaar huur, maar om welk bedrag het gaat is niet bekendgemaakt. Beide bedrijven waren hiervoor sinds einde 2019 in een arbitrageconflict verwikkeld.

Gunvor had het platform in 2018 voor tien jaar gehuurd, maar vond geen operationele taken. Daardoor ligt het nog altijd werkloos in Singapore. De ‘kennisgeving’ en betaling zijn een reactie van Gunvor op een ‘gedeeltelijke definitieve uitspraak’ van de arbiters vorige week.

Bij Exmar was niemand bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Gunvor koopt contract werkloos hervergassingsplatform Exmar af | NT

Gunvor koopt contract werkloos hervergassingsplatform Exmar af

LNG

Exmar kan op zoek gaan naar een nieuwe huurder voor haar drijvende LNG-hervergassingsfabriek FDRU S188. De Antwerpse gastankerrederij heeft van de eerdere huurder, het Noorse Gunvor, een ‘kennisgeving’ van vervroegde beëindiging en een beëindingsvergoeding ontvangen.

Die vergoeding komt neer op twee jaar huur, maar om welk bedrag het gaat is niet bekendgemaakt. Beide bedrijven waren hiervoor sinds einde 2019 in een arbitrageconflict verwikkeld.

Gunvor had het platform in 2018 voor tien jaar gehuurd, maar vond geen operationele taken. Daardoor ligt het nog altijd werkloos in Singapore. De ‘kennisgeving’ en betaling zijn een reactie van Gunvor op een ‘gedeeltelijke definitieve uitspraak’ van de arbiters vorige week.

Bij Exmar was niemand bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement