Trump dreigt met nog meer heffingen

handelsoorlog

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China. Hij overweegt extra belasting op een goederenpakket van 267 miljard dollar.

Eerder werd al bekend dat het Amerikaanse staatshoofd importtarieven invoert op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar aan producten bij. Volgens de president is het aan China om over de brug te komen. Dat land had eerder gedreigd met tegenmaatregelen.

Trump zei al eerder dat de VS gereedstaan om hogere heffingen op te leggen voor alle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op circa 505 miljard dollar aan goederen. ‘Die 200 miljard dollar waar we het over hebben, zou heel snel kunnen plaatsvinden’, aldus Trump. ‘Ik haat het om te zeggen. Maar als ik dat wil, dan komt daar op korte termijn nog eens 267 miljard dollar bij.’

Japan

Ook zou Trump Japan op de korrel willen nemen in zijn handelspolitiek. Inmiddels zijn de Amerikanen handelsbesprekingen gestart met Japan. Het initiatief voor die gesprekken kwam volgens Trump van Japan. Als het niet lukt om een deal te sluiten met Japan, dan heeft dat land een probleem, zo beloofde de president.

De opmerkingen van Trump zorgden voor gefronste wenkbrauwen op Wall Street. De aandelenbeurzen in New York zagen eerdere winsten na de opmerkingen van Trump verdampen en zakten in het rood.

Canada

Later zette Trump ook de betrekkingen met Canada verder onder druk. Hij dreigde onder meer met heffingen van 20% op auto’s als het de landen niet lukt om tot overeenstemming te komen. Hij herhaalde nog maar eens dat het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag Nafta ‘de slechtste handelsdeal’ ooit was. De huidige gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada lijken nog geen akkoord op te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Trump dreigt met nog meer heffingen | NT

Trump dreigt met nog meer heffingen

handelsoorlog

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China. Hij overweegt extra belasting op een goederenpakket van 267 miljard dollar.

Eerder werd al bekend dat het Amerikaanse staatshoofd importtarieven invoert op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar aan producten bij. Volgens de president is het aan China om over de brug te komen. Dat land had eerder gedreigd met tegenmaatregelen.

Trump zei al eerder dat de VS gereedstaan om hogere heffingen op te leggen voor alle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op circa 505 miljard dollar aan goederen. ‘Die 200 miljard dollar waar we het over hebben, zou heel snel kunnen plaatsvinden’, aldus Trump. ‘Ik haat het om te zeggen. Maar als ik dat wil, dan komt daar op korte termijn nog eens 267 miljard dollar bij.’

Japan

Ook zou Trump Japan op de korrel willen nemen in zijn handelspolitiek. Inmiddels zijn de Amerikanen handelsbesprekingen gestart met Japan. Het initiatief voor die gesprekken kwam volgens Trump van Japan. Als het niet lukt om een deal te sluiten met Japan, dan heeft dat land een probleem, zo beloofde de president.

De opmerkingen van Trump zorgden voor gefronste wenkbrauwen op Wall Street. De aandelenbeurzen in New York zagen eerdere winsten na de opmerkingen van Trump verdampen en zakten in het rood.

Canada

Later zette Trump ook de betrekkingen met Canada verder onder druk. Hij dreigde onder meer met heffingen van 20% op auto’s als het de landen niet lukt om tot overeenstemming te komen. Hij herhaalde nog maar eens dat het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag Nafta ‘de slechtste handelsdeal’ ooit was. De huidige gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada lijken nog geen akkoord op te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement