Turkije: transportcontracten voortaan alleen in Turkse lira

valuta

Nog deze maand mogen transportcontracten in en door Turkije alleen nog luiden in Turkse lira. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan per decreet bepaald.

Ook bestaande contracten moeten binnen dertig dagen worden omgezet in lira. Hetzelfde geldt voor financiële diensten, huren voor vastgoed en dergelijke. Erdogan wil daarmee de waardedaling van de Turkse munt tegengaan.

Transportcontracten mogen straks niet meer in bijvoorbeeld dollars of euro worden opgesteld. De Turkse lira is de laatste tijd met 40% gedaald ten opzichte van deze internationale munten. De inflatie in Turkije, die daarvan een gevolg is, bedroeg in augustus 18%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Turkije: transportcontracten voortaan alleen in Turkse lira | NT

Turkije: transportcontracten voortaan alleen in Turkse lira

valuta

Nog deze maand mogen transportcontracten in en door Turkije alleen nog luiden in Turkse lira. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan per decreet bepaald.

Ook bestaande contracten moeten binnen dertig dagen worden omgezet in lira. Hetzelfde geldt voor financiële diensten, huren voor vastgoed en dergelijke. Erdogan wil daarmee de waardedaling van de Turkse munt tegengaan.

Transportcontracten mogen straks niet meer in bijvoorbeeld dollars of euro worden opgesteld. De Turkse lira is de laatste tijd met 40% gedaald ten opzichte van deze internationale munten. De inflatie in Turkije, die daarvan een gevolg is, bedroeg in augustus 18%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement