Een woordvoerder van het Witte Huis bevestigde berichten in Chinese media dat de VS voorlopig afziet van een voor 1 januari geplande tariefverhoging. Trump wilde de heffingen op in totaal 200 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen van 10 naar 25%.

China heeft volgens de woordvoerder in ruil ingestemd om een ‘zeer substantiële’ hoeveelheid Amerikaanse producten af te nemen, waaronder agrarische en industriële producten en energie.

Cyberdiefstal

Bereiken beide landen niet binnen negentig dagen een akkoord over onder meer intellectueel eigendom, landbouw, cyberdiefstal en handelsbelemmeringen, dan gaat de voorgenomen Amerikaanse tariefverhoging alsnog in. De ontmoeting tussen beide staatshoofden duurde bijna 2,5 uur, wat langer was dan gepland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement