Hamburg Süd heeft 48 eigen schepen in zijn vloot. Daarvan varen er achttien onder Liberische vlag, vijftien onder de Duitse vlag, elf onder de Portugese vlag en vier onder Braziliaanse vlag.

Het merendeel van die schepen zal onder Deense en Singaporese vlag worden gebracht, maar het exacte aantal is nog niet bekend. Schepen onder de Braziliaanse vlag blijven vanwege cabotagediensten in Brazilië onder hun huidige vlag varen. Voor een aantal schepen onder Portugese vlag wordt nog gekeken wat gunstig is. Schepen onder Portugese vlag genieten in Brazilië, waar Hamburg Süd een deel van zijn kernactiviteiten heeft, korting op het havengeld, de zogenoemde Lighthouse fee.

Duidelijk is in ieder geval dat de schepen geen Duitse vlag meer zullen voeren. ‘Een Duitse eigenaar moet geregistreerd staan in Duitsland en dat gaat niet geburen’, zegt de nieuwe Hamburg Süd CEO Arnt Vespermann.

Maersk Line nam met de instemming van de Zuid-Koreaanse mededingingsautoriteit vorige week de laatste horde in het goedkeuringsproces van de overname. Kort daarna stuurde het bedrijf en persbericht de deur met de titel: Hamburg Süd blijft Hamburg Süd. Dat geldt in ieder geval voor de merknaam van het bedrijf.