Punctualiteit containervaart zakt door ondergrens

Niet op tijd

De punctualiteit van de containervaart is in februari gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldt maritiem onderzoeksbureau Sea Intelligence. Meer dan een derde van de afvaarten kwam niet op tijd aan.

In februari daalde de betrouwbaarheid van de planning voor de hele branche tot 65,1%, een daling van 3,3 procentpunt ten opzichte van januari en 8,5 procentpunt lager dan februari vorig jaar. De score ligt volgens het analistenbureau wereldwijd op het laagste niveau sinds het bedrijf in 2011 de eerste meting deed.

Hamburg Süd meest punctueel

Van het Duitse Hamburg-Süd, eigendom van het Deense Maersk, kwam 74,7% van de afvaarten volgens vaarschema aan in februari. Daarmee waren de Duitsers de beste van de vijftien grootste rederijen ter wereld, gevolgd door Maersk (73%). De bronzen plak is voor het Taiwanese Wan Hai (72.2%).

Pacific International Line (PIL), OOCL (onderdeel van Cosco) en Yang Ming scoren alle drie een betrouwbaarheidsscore van minder dan de 60% en eindigen onderaan de lijst.

Sea Intelligence definieert een tijdig aangekomen schip als het maximaal een dag later arriveert dan de aangegeven aankomsttijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Punctualiteit containervaart zakt door ondergrens | NT

Punctualiteit containervaart zakt door ondergrens

Niet op tijd

De punctualiteit van de containervaart is in februari gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldt maritiem onderzoeksbureau Sea Intelligence. Meer dan een derde van de afvaarten kwam niet op tijd aan.

In februari daalde de betrouwbaarheid van de planning voor de hele branche tot 65,1%, een daling van 3,3 procentpunt ten opzichte van januari en 8,5 procentpunt lager dan februari vorig jaar. De score ligt volgens het analistenbureau wereldwijd op het laagste niveau sinds het bedrijf in 2011 de eerste meting deed.

Hamburg Süd meest punctueel

Van het Duitse Hamburg-Süd, eigendom van het Deense Maersk, kwam 74,7% van de afvaarten volgens vaarschema aan in februari. Daarmee waren de Duitsers de beste van de vijftien grootste rederijen ter wereld, gevolgd door Maersk (73%). De bronzen plak is voor het Taiwanese Wan Hai (72.2%).

Pacific International Line (PIL), OOCL (onderdeel van Cosco) en Yang Ming scoren alle drie een betrouwbaarheidsscore van minder dan de 60% en eindigen onderaan de lijst.

Sea Intelligence definieert een tijdig aangekomen schip als het maximaal een dag later arriveert dan de aangegeven aankomsttijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement