VN pakt scheepvaartroutes aan met ‘historisch’ akkoord over bescherming oceanen

High Seas Treaty

Onderhandelaars van meer dan honderd landen hebben dit weekend hun zegen gegeven aan de zogenoemde High Seas Treaty, een verdrag van de Verenigde Naties (VN) dat 30% van de oceanen vanaf 2030 tot beschermd gebied verklaart, waardoor beperkingen opgelegd kunnen worden aan de scheepvaartroutes, visserij en diepzeemijnbouw. Over het verdrag was zo’n vijftien jaar lang onderhandeld. Welke implicaties het verdrag precies heeft voor het scheepvaartverkeer, moet nog nader worden uitgewerkt.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

VN pakt scheepvaartroutes aan met ‘historisch’ akkoord over bescherming oceanen | NT

VN pakt scheepvaartroutes aan met ‘historisch’ akkoord over bescherming oceanen

High Seas Treaty

Onderhandelaars van meer dan honderd landen hebben dit weekend hun zegen gegeven aan de zogenoemde High Seas Treaty, een verdrag van de Verenigde Naties (VN) dat 30% van de oceanen vanaf 2030 tot beschermd gebied verklaart, waardoor beperkingen opgelegd kunnen worden aan de scheepvaartroutes, visserij en diepzeemijnbouw. Over het verdrag was zo’n vijftien jaar lang onderhandeld. Welke implicaties het verdrag precies heeft voor het scheepvaartverkeer, moet nog nader worden uitgewerkt.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding