Containertarieven Azië-Europa dalen nu, maar markt nog niet in rustiger vaarwater

Stilte voor de storm in Rotterdam en Antwerpen

De spottarieven van containerverschepingen vanuit Azië naar Europa, die sinds medio december sterk waren gestegen vanwege de Houthi-dreiging op de Rode Zee, zijn nu weer aan het dalen. Het is in het containerverkeer momenteel mogelijk stilte voor de storm. De armada van containerschepen die door de Rode Zee-crisis vertraging hebben opgelopen, moet de Europese havens nog gaan bereiken, terwijl de spottarieven in de aanloop naar het Chinees nieuwjaar, medio februari, volgens marktvolgers nog best een (laatste?) keer zouden kunnen gaan pieken.

Analisten van de Chinees-Britse HSBC-bank verwachten ondertussen pas de komende weken een enorme toestroom aan containerschepen in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Containertarieven Azië-Europa dalen nu, maar markt nog niet in rustiger vaarwater | NT

Containertarieven Azië-Europa dalen nu, maar markt nog niet in rustiger vaarwater

Stilte voor de storm in Rotterdam en Antwerpen

De spottarieven van containerverschepingen vanuit Azië naar Europa, die sinds medio december sterk waren gestegen vanwege de Houthi-dreiging op de Rode Zee, zijn nu weer aan het dalen. Het is in het containerverkeer momenteel mogelijk stilte voor de storm. De armada van containerschepen die door de Rode Zee-crisis vertraging hebben opgelopen, moet de Europese havens nog gaan bereiken, terwijl de spottarieven in de aanloop naar het Chinees nieuwjaar, medio februari, volgens marktvolgers nog best een (laatste?) keer zouden kunnen gaan pieken.

Analisten van de Chinees-Britse HSBC-bank verwachten ondertussen pas de komende weken een enorme toestroom aan containerschepen in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding