‘De gevolgen voor het regionaal treinverkeer, zeker in de regio’s Beieren en Noordrijn-Westfalen, zullen nog de hele dag merkbaar zijn”, melde Deutsche Bahn maandagochtend, schrijft zusterblad SpoorPro.

In de onderhoudswerkplaatsen werd niet volgens de planning aan treinen gesleuteld en in veel gevallen waren treinen en rijdend personeel niet beschikbaar. Daarnaast had de staking ook invloed op de informatiesystemen voor passagiers, waardoor de effecten van de staking niet goed konden worden gecommuniceerd.

Onderhandelingen

De staking werd georganiseerd door vakbond EVG om druk uit te oefenen op de salarisonderhandelingen met DB. De vakbond stelt dat het spoorbedrijf de onderhandelingstafel afgelopen weekend heeft verlaten. Deutsche Bahn ontkent dit en geeft aan dat ze EVG ‘heeft verzocht om de gesprekken vanmiddag voort te zetten’.