Op Maastricht Aachen Airport mogen geen starts en landingen plaatsvinden tussen 23.00 uur en 6.00 uur, om de geluidshinder voor omwonenden te beperken. Vorig jaar vonden toch 41 landingen en 16 starts plaats tijdens deze uren.

De ILT heeft voor al deze vluchten onderzocht of hiervoor een geldige reden was, zoals een technische storing of extreme weersomstandigheden. In één geval bleek dat niet zo te zijn. Daarom krijgt de luchthaven nu een voorwaardelijke boete opgelegd.

Corendon

De inspectie constateerde dat 37 van de 57 vluchten na 23.00 uur van Corendon waren. De luchthaven heeft de maatschappij daarom gevraagd om aankomsttijden in de late avond zoveel mogelijk te vervroegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement