Daarbij wordt 700 miljoen dollar aan schuld geschrapt en krijgen de schuldeisers het voor het zeggen bij het bedrijf, dat beschikt over vier booreilanden en twee boorschepen. De activa worden overgedragen aan een nieuwe holding in Jersey, die ook Dolphin Drilling heet. Die kan na de financiële herstructurering schuldenvrij van start.

Schulddelging

Het proces wordt geleid door een meerderheid van de schuldeisers met een centrale rol voor het hedgefonds SVP Global. Dolphin nieuwe stijl zal geleid worden door de van Songa Offshore afkomstige Bjomar Iversen. Die zegt dat de groep een sterke positie in de markt krijgt en dankzij de schulddelging weer in staat zal zijn om nieuwe contracten af te sluiten.

Dolphin is de nieuwste in een reeks van offshore-boorbedrijven die door een faillissementsprocedure gaan. Onder meer Seadrill, Paragon en Hercules namen allemaal hetzelfde pad tussen 2015 en 2017, maar met verschillende uitkomsten: Paragon werd overgenomen, Hercules werd geliquideerd en Seadrill herrees met een sterkere balans.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement