Meer Amerikaanse verladers willen zwaardere trucks

Steeds meer verladers roepen de Amerikaanse wetgever op de maximale massa van de trucks in de VS te verhogen tot 97.000 pond. De redenering is dezelfde als die achter de ecocombi’s bij ons.

In de VS is momenteel het maximum toegelaten gewicht van een combinatie 80.000 pond (of amper 36,3 ton). Twee staten hebben onlangs aangekondigd deze limiet te willen optrekken tot bijna 100.000 pond (97.000 pond of bijna 44 ton) op de hoofdwegen, wat door de Senaat is goedgekeurd.

Gesterkt door deze steun willen de Amerikaanse verladers dat de 100.000 pond-limiet op alle Interstates van de VS wordt toegelaten, omdat aldus jaarlijks 33 miljoen ‘miles’ aan ritten kunnen worden vermeden. Meerdere staten hebben de maatregel reeds ingevoerd op secundaire wegen (die door hen worden beheerd en niet federaal zijn).

Ook heeft een aantal staten speciale passen ingevoerd voor het vervoer van zwaardere containers van en naar de havens. Een verhoging van de maximale massa op het federale snelwegennet zou het vervoer van im- en exportcontainers aanzienlijk vereenvoudigen.

Dit voorstel toont aan dat men ook in de VS het wegvervoer duurzamer wil maken door méér te kunnen vervoeren met een zelfde aantal trucks. In Europa heeft dat geleid tot het concept van de ecocombi. In de VS stelt zich het probleem van de afmetingen veel minder (opleggers mogen op de Interstates 48 voet (14,6 m) lang zijn en de totale lengte is onbeperkt) dan in Europa, maar is de zeer lage gewichtslimiet het grote probleem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Meer Amerikaanse verladers willen zwaardere trucks | NT

Meer Amerikaanse verladers willen zwaardere trucks

Steeds meer verladers roepen de Amerikaanse wetgever op de maximale massa van de trucks in de VS te verhogen tot 97.000 pond. De redenering is dezelfde als die achter de ecocombi’s bij ons.

In de VS is momenteel het maximum toegelaten gewicht van een combinatie 80.000 pond (of amper 36,3 ton). Twee staten hebben onlangs aangekondigd deze limiet te willen optrekken tot bijna 100.000 pond (97.000 pond of bijna 44 ton) op de hoofdwegen, wat door de Senaat is goedgekeurd.

Gesterkt door deze steun willen de Amerikaanse verladers dat de 100.000 pond-limiet op alle Interstates van de VS wordt toegelaten, omdat aldus jaarlijks 33 miljoen ‘miles’ aan ritten kunnen worden vermeden. Meerdere staten hebben de maatregel reeds ingevoerd op secundaire wegen (die door hen worden beheerd en niet federaal zijn).

Ook heeft een aantal staten speciale passen ingevoerd voor het vervoer van zwaardere containers van en naar de havens. Een verhoging van de maximale massa op het federale snelwegennet zou het vervoer van im- en exportcontainers aanzienlijk vereenvoudigen.

Dit voorstel toont aan dat men ook in de VS het wegvervoer duurzamer wil maken door méér te kunnen vervoeren met een zelfde aantal trucks. In Europa heeft dat geleid tot het concept van de ecocombi. In de VS stelt zich het probleem van de afmetingen veel minder (opleggers mogen op de Interstates 48 voet (14,6 m) lang zijn en de totale lengte is onbeperkt) dan in Europa, maar is de zeer lage gewichtslimiet het grote probleem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement